Radiatoren

Voor de warmteoverdracht in de woning of bedrijfspand wordt er meestal radiatoren gebruikt. Het is een zeer belangrijk onderdeel binnen de verwarmingssysteem. Uiteraard is de juiste keuze voor de radiatoren heel belangrijk, dit wordt meestal door veel particulieren en bedrijven door de vingers gezien. Veel Nederlandse huishoudens merken op dat het binnenklimaat en het comfort in de woning vaak niet optimaal is. Dat is ook niet vreemd want uit onderzoek van ISSO blijkt dat ruim 75% van de verwarmingsinstallaties niet goed of zelfs zeer slecht is ingeregeld.

Dat zit namelijk als volgt: Een installateur plaatst een CV-ketel, een aantal radiatoren, de systeem wordt in werking gesteld, installateur kijkt of het warm wil worden en vertrekt weer. De gebruiker is zich niet van bewust dat de installatie misschien wel helemaal niet efficiënt werkt. Een HR-ketel zegt namelijk niet automatisch dat de installatie ook efficiënt werkt!

Een tweede oorzaak is dat het CV-systeem in de loop der jaren nog wel eens gewijzigd is, door verbouwingen komt er een extra radiator bij, of verdwijnt. Dit heeft invloed op je gehele CV-systeem. Een vertrek welke voorheen zonder problemen warm werd, kan nu ineens problemen geven. De basis om te besparen is het zogenaamde ‘waterzijdig inregelen’.

Specialist
De verwarmingsinstallatie bevat grote en kleine radiatoren die zich in grote en kleine ruimtes, dichtbij of veraf van de cv-ketel bevinden. Als dit geheel niet goed op elkaar is afgestemd, krijgen sommige radiators te veel en andere te weinig doorstroming. Het gevolg is een onevenwichtige verdeling van de warmte en een hoger gasverbruik en er wordt onnodig veel warm water rondgepompt. Wij als specialist regelen de door ons geleverde installatie evenwichtig in door de radiatorkranen of de voetventielen op de radiatoren afzonderlijk af te stellen. U realiseert een besparing op het verbruik en kunt beschikken over een aangenaam binnenklimaat. Een comfortverhoging zodat u zich weer helemaal thuis voelt.