Service & Onderhoud

1Service & onderhoud
Het is zeer raadzaam om de cv-ketel regelmatig deskundig te laten onderhouden, voor de levensduur van de installaties en de hierbij behorende veiligheid. Tijdens het onderhoud kijken wij naar storingen en naar de werking van de cv-installatie, na afloop van het onderhoudsbezoek bent u weer zeker van een installatie die goed functioneert. Een goed functionerende installatie levert u een besparing op in vergelijking tot een installatie met kleine defecten. U kunt bij ons een servicecontract afsluiten waarbij service en onderhoud voor een gestelde periode geleverd word. U krijgt een optimaal werkende installatie en wij een tevreden klant die een veilige en goed werkende installatie heeft.
2Bijvullen
Het bijvullen van de CV-ketel is belangrijk, de waterdruk van de verwarmingsinstallatie kan afnemen. Hierdoor kan de verwarming niet meer goed verwarmen. Op de meter van de CV-ketel kunt u eenvoudig zien of de waterdruk nog hoog genoeg is, de wijzer van de meter bevindt zich in het groene deel. Wanneer de wijzer in het rode gedeelte staat dan dient de CV-ketel bijgevuld te worden. Het bijvullen van de CV-ketel hoeft niet lastig te zijn. Heeft u liever dat een specialist dit voor u uitvoert zodat u na afloop weer beschikt over een CV-installatie die optimaal werkt, neem dan contact met ons op.
3Ontluchten van radiatoren en expansievat
Doordat er luchtbellen in de leidingen aanwezig kunnen zijn kan het voorkomen dat een radiator niet warm wordt. Deze luchtbellen worden veroorzaakt door een te lage druk in de CV-ketel. Dit probleem is te voorkomen door het gehele systeem te ontluchten. Hierbij gaat het om zowel radiator als expansievat. U heeft bij koop, huur of overdracht van het huis of bedrijfspand de beschikking gekregen over het ontluchtingssleuteltje. Met dit sleuteltje kunt u het ventiel op de radiatoren opendraaien en laten ontluchten. Wanneer er water uit spuit kunt u het ventiel weer dichtdraaien, zorg ervoor dat u altijd een emmer onder het ventiel hangt of zet. Begin met het ontluchten beneden en werk alle radiatoren af naar boven. Het expansievat kan op dezelfde wijze ontlucht worden. Lijkt het toch te ingewikkeld, besteedt het dan uit, u bent er dan zeker van dat een vakman voor u aan de slag gaat.
4Onderhoudsabonnement
Het afsluiten van een onderhoudsabonnement adviseren wij altijd naar onze klanten toe. Dit heeft meerdere redenen. U heeft altijd een specialist achter de hand die voor u kleine storingen en defecten direct kan repareren. Dit zorgt er weer voor dat de installaties optimaal blijven werken, dit is voor het comfort in de woning of bedrijfspand wel zo prettig.

Wanneer u nieuwe installaties aan moet schaffen krijgt u de mogelijkheid om zeer voordelig een onderhoudsabonnement af te sluiten, u bent altijd voordeliger uit dan wanneer u achteraf een installateur met spoed op moet bellen om iets te laten repareren. Profiteer van deze voordelen en sluit daarom altijd een onderhoudsabonnement af.
5Storing melden
Voor het melden van een storing of defecten kunt u eenvoudig contact met ons opnemen. Wij doen er alles aan om u zo spoedig mogelijk van dienst te kunnen zijn.